Evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı pırasa yemeği, aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir seçenek. Havuç ve pirinçle zenginleştirilmiş bu tarif, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan zeytinyağlı pırasa tarifi ile kış sofralarınıza şenlik katın. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Zeytinyağlı pırasa, kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor. Havuç ve pirinç ile zenginleştirilen bu lezzetli yemeği denemek için daha fazla beklemeyin.

MALZEMELER

Pastanelerin sırrı bu tarifte: En kolay Ekler nasıl yapılır? Pastanelerin sırrı bu tarifte: En kolay Ekler nasıl yapılır?

4 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
2 adet havuç
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 su bardağı portakal suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Pırasaları yıkayın ve verevli olarak doğrayın.
Havuçları da yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şekilde doğrayın.
Zeytinyağını ekleyerek ısıttığınız tencerede, orta ateşte 3-4 dakika kadar havucu soteleyin. Ardından pırasayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha bu şekilde soteleyin.
Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.
Ardından su, limon suyu ve portakal suyunu üzerine ekleyin.
Güzelce karıştırın ve suyun kaynaması için kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Ocaktan almadan önce tuzunu ve damak zevkinize göre karabiberini ekleyin.
Dilerseniz ılık, dilerseniz sıcak olarak servis edin. Zeytinyağlı olduğu için dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririz.

Zeytinyağlı pırasa, kış aylarında sağlık ve lezzeti bir araya getiren bir yemektir. Havuç ve pirinç ile zenginleştirilen bu tarif, kolaylıkla hazırlanabilir ve tüm aile için mükemmel bir seçenek sunar. Bu tarifi deneyerek, kış sofralarınıza renk ve sağlık katabilirsiniz. Unutmayın, zeytinyağlı olduğu için dinlendirdikten sonra servis etmek lezzetini daha da artırır.