Ev yapımı bir bazlama düşünün; içinde yumuşacık patates, dışı ise hafifçe çıtır. İşte bu tarif tam da böyle bir lezzet vaad ediyor. Patatesli bazlama yapımının püf noktalarını keşfedin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun.

Soğuk kış günlerinde sıcak bir lezzete ne dersiniz? Evde yapabileceğiniz patatesli bazlama, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olacak. Bu tarif, adım adım sizlere patatesli bazlama yapmanın en kolay yolunu gösteriyor.

Patatesli Bazlama Tarifi

Malzemeler

hamuru için;

1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 4-5 su bardağı un

i̇çi için;

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

4-5 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz

üzeri için;

tereyağı

Patatesli Bazlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlamak için tencereye alın. Daha sonra yoğurma kabına maya, şekeri, ılık suyu ve sütü koyup karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Ardından diğer malzemeleri ve unu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtün ve yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Bir tavaya doğranmış soğanı koyun, üzerine sıvı yağ dökün ve kavurun. Baharatları ve ezilmiş patatesleri ekleyin.
Her bir bezenin ortasına patatesli harçtan koyun ve kenarlarını toplayarak beze şekli verin. Bütün bezeleri oklavayla yavaşça açın.
Orta derece ısıya sahip bir tavada bezeleri arkalı önlü pişirin. En son üzerine tereyağı sürün.
 

Editör: Haber Merkezi