Pastane poğaçasının sırrını merak edenler için bu tarifi hazırladık. Bu tarifle mayalı hamur işleri ustası olacaksınız. Pastane poğaçasının enfes lezzeti için bu tarifi deneyin.

Evde pastane poğaçası yapmanın tüm püf noktaları ve leziz tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi güzelleştirin.

Sıradan tatlılardan sıkıldınız mı? İşte dillere destan Saray Lokması tarifi Sıradan tatlılardan sıkıldınız mı? İşte dillere destan Saray Lokması tarifi

Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı üstüne akı içine)
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instat maya
Aldığı kadar un ( yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak )

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Su, yağ,yumurta akları ve yoğurdu yoğurma kabına koyun .
Şeker ve mayayıda ekleyin karıştırıp 5 dakika bekleyin daha sonra tuzunu ekleyin.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
İstediğiniz şekli verip 15 -20 dakika tepsi mayası verin burası püf noktası.
Daha sonra yumurta sarılarını sürüp 180 derece altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Editör: Haber Merkezi