Evci Köyü Muhtarı Hasan Sarımeşinli konuya ilişkin olarak muhabirimize yaptığı açıklamada, 132 yıldan beri yapılan Nöbeti Baba Yağmur (Şükür) Duası kaynaşma ve barışma etkinliklerinin yörenin en büyük toplumsal miraslarından birisi olduğunu kaydetti.

Çorum'da İlkbaharın müjdecisi Madımak Otunun hasadı başladı! Çorum'da İlkbaharın müjdecisi Madımak Otunun hasadı başladı!

Bu mirasın herkes tarafından daha iyi bir şekilde sahip çıkılarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Sarımeşinli, geleneksel olarak her yıl düzenledikleri etkinlikle küs olanları barıştırdıklarını, yağmurun az yağdığı yıllarda yağmur duası, yağmurun çok yağdığı yıllarda şükür duası yaptıklarını hatırlatarak, etkinliği uluslararası düzeye taşımak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Sarımeşinli, köyün organizasyonuyla Aygar dağı zirvesindeki Nöbeti Baba Tepesi’nde yapılan ve bu yıl 133. düzenlenecek etkinliğin 04 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacağını, havanın kötü olması durumunda ise her köyün etkinliği kendi köyünde yapacağını bildirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: İlhami Türksal