Kır pidesi, lezzetiyle herkesi mest eden, yapımı ise düşündüğünüzden çok daha kolay olan bir tariftir. Dana kıymalı iç harcıyla doyurucu bir seçenek olan bu pide, adından da anlaşılacağı üzere kırılgan ve ince bir hamura sahip.

Dana kıymalı kır pidesi, ev yapımı pide arayışında olanların favorisi olacak. Bu tarif, mis gibi kokusu ve inanılmaz lezzetiyle mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek. Her lokmasında Anadolu'nun sıcaklığını hissedeceksiniz.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kır pidesi tarifi, Anadolu'nun zengin mutfağından sofralarınıza lezzet katmaya geliyor. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu pide, tüm ailenizin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

TARİF

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerlerine bir fırça ile sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.

Kır pidesi, yapımı kolay ve lezzetiyle unutulmaz bir tarif olarak mutfaklarımızda yerini alıyor. Bu tarifle, evde kendi pidelerinizi yaparak, sevdiklerinize Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden birini sunabilirsiniz. Hamurun kıvamından iç harcının lezzetine kadar her detayıyla mükemmel bir sonuç elde edeceğiniz bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi