Geleneksel lezzetler arasında yerini alan Muhallebili Kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlarından biri. Bu özel tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet sunuyor.

Portakal cennetinden bir kavanoz: Ev yapımı organik reçel tarifi Portakal cennetinden bir kavanoz: Ev yapımı organik reçel tarifi

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın zamanı geldi. Muhallebili Kurabiye ile hem göze hem damağa hitap eden tatlılar yaratabilirsiniz. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz!

Muhallebili Kurabiye, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan muhallebisi ile tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday. Bu basit ve lezzetli tarifi denemeye ne dersiniz?

Muhallebili Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
bir tutam tuz
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

muhallebisi için;

3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta

üzeri için;

pudra şekeri

Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce muhallebiyi hazırlamak için, uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyin. Karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ardından ayrı bir kaseye döküp üzerine streç film çekin ve buharlaşmasını engellemek için kürdan ile delin. Soğumaya bırakın.
Bu arada hamuru hazırlamak için, yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın ve üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Azar azar eleğe serpiştirerek unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her bir hamur parçasını elimizle açıp ortasına soğuyan muhallebiden 1 tatlı kaşığı dolusu koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayarak şekillendirin. Tüm hamur ve muhallebi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Muhallebili Kurabiye tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı. Bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, özel günlerinizde misafirlerinize gururla sunabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli serüvene başlayın!