Tatlı severler için tropikal bir dokunuş: Hindistan cevizi topları. Bu kolay ve lezzetli tarif, sofralarınıza egzotik bir lezzet katacak.

Hindistan cevizinin benzersiz tadıyla hazırlanan bu şerbetli ve dolgulu tatlı, herkesin favorisi olmaya aday. İşte lezzetli bir yolculuğa çıkaran tarif...

Çay saatlerinizi renklendirecek, göze ve damağa hitap eden bir tatlı mı arıyorsunuz? Hindistan cevizi topları, aradığınız lezzet olabilir. İşte tarifi.

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı kakao

100 gram oda ısısında tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU İÇİN

1 su bardağı Hindistan cevizi

3-4 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

ŞERBET İÇİN

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN

Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hindistan cevizli dolgu için Hindistan cevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.

Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.

Ortasına, 1 adet Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin.

Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.

Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.

Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hindistan cevizi topları tarifiyle, çay saatlerinizi tropikal bir lezzetle taçlandırdınız. Bu egzotik ve lezzetli tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Adım adım tarifimizi takip ederek, evinizde kolayca bu lezzeti yaratabilirsiniz. Tatlı bir dokunuşla sofralarınızı şenlendirmek için daha fazla beklemeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi