Pratik, lezzetli ve herkesin beğenisini toplayacak bir tarif arıyorsanız, irmikli kurabiye tam size göre! Bu kolay tarif, misafirlerinizin de unutamayacağı tatlar arasına girecek.

Yalnızca birkaç malzeme ve 10 dakika ile mutfakta mucizeler yaratmaya ne dersiniz? İşte benzersiz dokusuyla irmikli kurabiye tarifimiz, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı.

Çay saatlerinizi taçlandıracak, misafirlerinizden tam puan alacağınız irmikli kurabiye tarifimizi keşfedin! Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, her ısırıkta lezzetin doruklarına çıkmanızı sağlayacak.

İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:
1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Puf puf kabaran lezzet: Yağ Çekmeyen Karbonatlı Pişi tarifi Puf puf kabaran lezzet: Yağ Çekmeyen Karbonatlı Pişi tarifi

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit!

İrmiğin hoş dokunuşuyla hazırlanan bu kolay irmikli kurabiye tarifi, çay saatlerinizin ve özel anlarınızın kahramanı olmaya aday. Basit malzemelerle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, her ısırıkta mutluluk vaat ediyor. İster klasik, ister yenilikçi iç malzemelerle deneyin, irmikli kurabiyeleriniz her zaman göz alıcı ve lezzetli olacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı; malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli maceraya hemen başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi