Magnolia tatlısı, göze ve mideye hitap eden eşsiz bir tatlı. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mevsim meyveleriyle süslenmiş bu lezzeti keşfedin ve misafirlerinizi şımartın.

Ev yapımı magnolia tatlısı, meyveli ve kremalı yapısıyla tatlı severlerin favorisi. Her lokmada muhteşem bir tat bırakan bu tatlıyı evde yapmak, düşündüğünüzden daha kolay ve keyifli.

Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi

Bisküvi tabanı, kremalı dolgusu ve mevsim meyveleriyle magnolia tatlısı, hem görsel hem de lezzet olarak muhteşem bir deneyim sunuyor. Misafir sofralarınız için ideal olan bu tatlıyı evde yapmaya ne dersiniz?

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Arası için;

1,5 paket burçak bisküvi
Çilek

TARİF

Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile çırpalım. Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım.
Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
Çilekleri ince dilimler halinde keselim. Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri dizelim ve üzerine muhallebi ilave edelim.
Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edelim.

Magnolia tatlısı, lezzetli dokusu ve şık sunumuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, özel günlerinizi ve misafir sofralarınızı zenginleştirecek. Her yudumda ağızda dağılan bu muhteşem tatlı, yediden yetmişe herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi