Tokat'ın meşhur lezzetini evinizde deneyimleyin: "Yalancı Tokat Çöreği" tarifiyle lezzete doyun!

Türkiye'nin Mutfağında Ünlenen Tokatlı Songül Kaya lezzetli "Yalancı Tokat Çöreği" tarifini paylaştı! Songül Hanım'ın eşsiz "Yalancı Tokat Çöreği" tarifi ile mutfakta harikalar yaratın! Yoğurt, ceviz ve diğer malzemelerle hazırlanan bu özel tarifi kaçırmayın.
İnstagram'da benimutfagim60 sayfasında yöresel lezzet tarifleri ile dikkatleri çeken Songül Kaya "Yalancı Tokat Çöreği" tarifini paylaştı!

Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz, çörekotu, ceviz, kabartma tozu, karbonat ve un kullanılarak hazırlanan bu eşsiz lezzeti denemenizi öneriyoruz. Un miktarı, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamında ayarlanmalıdır. Detaylı yapılışını Songül Hanım'ın videolarından öğrenebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:

1 büyük su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı çörekotu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
3-4 su bardağı un (Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenecek)

Yapılışı:

Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi Su Böreğini bu kadar kolay yapan başka tarif yok! Tavada çıtır çıtır Su Böreği tarifi

Derin bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, sıvı yağ, iki yumurtanın birini tam olarak ve diğerinin beyazını ekleyin. (Bir yumurtanın sarısını çöreğin üzeri için ayırın.)
Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu, karbonat, çörekotu ve iri dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştırın.
Ardından azar azar unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur kıvamını alana kadar un eklemeye devam edin.
Hamuru merdane yardımıyla açın ve istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Ayrılan yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün. Bu, çöreğin üzerinin parlak olmasını sağlar.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak çörekleri bir süre dinlendirin ve ardından servis yapın.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi