Misafirlerinize sunabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, kısır tam size göre. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif ile mutfakta harikalar yaratın.

Geleneksel ve herkesin beğenisini kazanan kısır tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle sizleri büyüleyecek.

Kısır, sofraların vazgeçilmez lezzeti. Pratik ve lezzetli bu tarif ile kısır yapmanın püf noktalarını öğrenin ve sofralarınıza renk katın.

KISIR TARİFİ

MALZEMELER

6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

TARİF

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.
Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu arada yeşillikler doğranır. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.

Bu lezzetli ve pratik kısır tarifiyle, mutfakta bir ustaya dönüşeceksiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Kendi damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayarak bu eşsiz lezzeti kişiselleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi