Patlıcanlı haydari, meze severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. Özel davetlerden günlük sofralara kadar her yerde yerini alan bu lezzetli ve pratik meze, tarif defterinizin en özel sayfalarından biri olacak.

Misafir sofralarınızı zenginleştirecek patlıcanlı haydari ile tanışmaya hazır mısınız? Kolay malzemeler ve pratik adımlarla, bu tarif patlıcanlı meze tutkunları için ideal bir seçenek sunuyor.

Patlıcanlı haydari, mezeler arasında özel bir yere sahip. Bu lezzetli ve doyurucu meze, hazırlaması kolay olmasının yanı sıra her türlü davette dikkat çekmeyi başarıyor.

Patlıcanlı haydari malzemeleri;

6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim beyaz peynir
1 adet orta boy patlıcan
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için ise;

1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

PATLICANLI HAYDARİ NASIL YAPILIR?

Bir kez deneyin, her sabah yapmak isteyeceksiniz: Pofuduk Poğaça tarifi Bir kez deneyin, her sabah yapmak isteyeceksiniz: Pofuduk Poğaça tarifi

Malzemeleri hazır ettikten sonra bu pratik tarifin yapım adımlarına geçebilirsiniz. İşte patlıcanlı haydari tarifi;

Bir adet orta boy patlıcan tarif için yeterli. Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyarak 10 – 15 dakika sürecek kadar közleyin.
Közleme adımından sonra patlıcanı bir kabın içine alarak kapağını kapatın. Patlıcan bu sırada dinlenecek.
Ardından patlıcanı çıkararak kabuklarını soymaya başlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir bıçak alın ve kesme tahtasında patlıcanı bıçak yardımıyla dövün.
Ardından peyniri ezin ve süzme yoğurtun içine karabiber, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını dâhil edin. En son patlıcanı da ilave edin ve iyice karıştırın.
En son adımda üzerine toz kırmızı biberi ve zeytinyağını da ekleyin ve servise hazır hâle getirin.

Patlıcanlı haydari, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir meze alternatifi elde edeceksiniz. Peynirin ve patlıcanın harika uyumu, her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Deneyin ve sofralarınızda yeni bir yıldızın doğuşuna tanıklık edin!

Editör: Haber Merkezi