MasterChef'in 158. bölümünde Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun beğenisini toplayan perde pilavı, şimdi evinizin mutfağında. Osmanlı saraylarını aratmayacak bu lezzeti evde deneyimleyin. İşte tarif ve detaylar...

Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan perde pilavı, MasterChef'te yarışmacıların ustalığını sergilediği bir lezzet oldu. Bu tarihi yemeği siz de evde yapabilirsiniz. İşte adım adım perde pilavı yapımı...

Herkes bu sosyete pilavını konuşuyor: İşte tarifi Herkes bu sosyete pilavını konuşuyor: İşte tarifi

MasterChef Türkiye'nin bu haftaki bölümünde göz kamaştıran perde pilavı, izleyicilerin de favorisi haline geldi. Mehmet Şef ve diğer jüri üyelerinin övgüyle bahsettiği bu tarifi evde denemek için gereken her şey burada. İşte lezzetli ve kolay perde pilavı tarifi...

PERDE PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

İç pilavı için:
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 g çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber,
Tuz
Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Un

Süsleme için:

Badem

TARİF

Tavuk butlarını haşlayın. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyunu pilav yapımı için ayırın.
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Tüm hamur malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Unu alabildiği kadar eklemelisiniz.
Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. Hamurun üzerini bademler ile süsleyin.
200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

MasterChef'te sergilenen ve izleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan perde pilavı tarifi, Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetini evlerinize taşıyor. Mehmet Şef ve diğer jüri üyelerinin tavsiyeleriyle hazırlanan bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli. Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, evde saray sofralarını aratmayacak bir yemeğe imza atabilirsiniz. Mutlu pişirme anları ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi