Tahin helvasını evde yapmak hiç de zor değil. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde çözebilirsiniz. İşte, adım adım tahin helvası yapılışı.

Ev yapımı tahin helvası ile tatlı saatlerinizi lezzetli bir maceraya çevirin. Bu pratik ve lezzetli tarif, tüm ailenizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. İşte kolay tahin helvası tarifiniz.

Ağızda dağılan ve sadece 4 malzeme ile hazırlanan tahin helvası tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu lezzetli ve kolay tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

4 MALZEMELİ TAHİN HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

50 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri

4 MALZEMELİ TAHİN HELVASI TARİFİ

1- Tereyağını, yapışmaz bir tavada kısık ateşte eritin.

2- Un ekleyip, hafifçe renk değişene kadar kavurun.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

3- Ardından pudra şekeri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

4- Ocağı kapatıp tahini ilave edin, karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

5- Hazırladığınız tahin helvasını streçle kaplı bir kaba aktarın, iyice bastırarak şekil almasını sağlayın.

6- Bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

7- Ertesi gün dilimleyerek, kolay tahin helvasının tadını çıkarabilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tahin helvası tarifi ile tatlı saatlerinize yeni bir soluk getirin. Bu basit ve lezzetli tarif, sadece 4 malzeme kullanılarak hazırlanıyor ve ağızda dağılan bir tat sunuyor. Çay saatlerinizde veya herhangi bir tatlı krizinde, bu sağlıklı ve lezzetli alternatifi deneyin. Tarifin tadını çıkarın ve tatlı anlarınızı bu özel lezzetle taçlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi