Evde lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için irmik helvası mükemmel bir seçenek. İster tarçınlı ister dondurmalı, bu irmik helvası tarifiyle herkesin favorisi olacak bir tatlı yapabilirsiniz.

Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz! Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz!

Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için irmik helvası, her zaman bir numaralı tercih. Evde tam kıvamında irmik helvası yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve yapılış aşamaları bu tarifte.

Evde hızlı ve kolay bir şekilde irmik helvası yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Tane tane dökülen ve ağzınızda eriyen irmik helvasını tarifimizle kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

Helva için:

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi için:
2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

TARİF

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.

Evde hızlı ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için irmik helvası ideal bir seçim. Bu tarif ile tane tane dökülen ve lezzetli bir irmik helvası yapabilirsiniz. Malzemeleri basit ve yapımı kolay olan bu tarif, hem sizin hem de sevdiklerinizin favori tatlısı olacak. Tarçın veya dondurma ile servis edilen irmik helvası, her özel günün ve tatlı krizlerinin kurtarıcısı olacak.