Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı

"Çok değerli öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın kıymetli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimiz adına şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, minnet duygularımı sunuyorum.

Dün külliye'de 6 yıl önce hain terör örgütü tarafından Batman'dan katledilen öğretmen Şenay Aybüke öğretmenimiz için hazırlanan belgeselini gözyaşlarıyla takip ettik. Henüz 22 yaşındayken öğrencilerinden kopartılan Aybüke öğretmenin filmini tüm herkesin izlemesini tavsiye ediyorum.

Emeklilerimizle ilgili bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimizle paylaşacağım.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE MÜJDE
Geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liraya ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz Meclis'ten geçti. Emeklilerimizin hesaplarına yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Pazartesi günkü kabine toplantımızda gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdik. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. Önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve bağkur emeklisi esnaf kardeşlerimiz için de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanmasını sağlayacağız.

İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak.

Hükümetlerimiz döneminde hazırlanan tüm bütçelerde aslan payı her zaman eğitim öğretim bütçesine ayrıldı. Şu an Meclis'te görüşmeleri devam eden tutar ise 1 trilyon 620 milyar liradır. Derslik sayımız 343 binden aldık, 619 bine, okul sayısını 50 binden 95 bine yükselttik. Öğretmen kadromuzu yaptığımız 800 bin atamayla tahkim ettik. 2023-2024 öğretim yılında toplam 1 milyon 203 öğretmenimizle 19 milyon öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti sağlıyoruz. Altyapıya yaptığımız devasa yatırımların olumlu sonuçlarını geniş bir yelpazede gördük.

"FAHİŞ FİYAT BALONU SÖNECEK"
Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz. Otomobil piyasasında alınan önlemlerin sonuçları gördük. Konut fiyatlarında da dengelenme başladı. Yakında uyumlu rakamlara gelinecek. Öte yandan evlatlarımızı dolayısıyla parlak yarınlarımız öğretmenlerimize ne yapsak yetersiz kalacaktır.

Tüm kalbimle ifade ediyorum. Öğretmenlerimize haklarının verilmesi noktasında hassasiyetimiz en üst noktada. Öğretmenlerimizle aramıza kimseleri sokmadık. Bundan sonra da buna izin vermeyeceğiz.

İnşallah omuz omuza vererek bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyorum. İstikbalimizin teminatı olan evlatlarımıza sahip çıkmanızı istirham ediyorum. Tüm çocuklarımızın ezanı, vatanı ve bayrağıyla barışık yetişmesi siz öğretmenlerimizin de sorumluluğudur.