Krem şantili kakaolu kek, sıradan kek tariflerinden sıkılanlar için birebir. Lokum gibi lezzetiyle ve bembeyaz krem şanti katmanıyla, bu kek herkesi kendine hayran bırakacak. İşte adım adım bu harika tarife ulaşmanın yolları...

Sıradan tatlılardan sıkıldınız mı? İşte dillere destan Saray Lokması tarifi Sıradan tatlılardan sıkıldınız mı? İşte dillere destan Saray Lokması tarifi

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu krem şantili kakaolu kek tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın. Hem göze hem damağa hitap eden bu kek, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, ailece keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak.

Lezzetli bir kek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Krem şantili kakaolu kek tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, basit malzemelerle nasıl muhteşem lezzetler yaratılacağını kanıtlıyor.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak eritilmiş Sana Margarin
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı

Krem şanti paketindeki 2 poşet toz krem şantiyi cam bir kaseye boşaltın, 1 su bardağı soğuk sütle, mikserin düşük ayarından başlayıp giderek artırarak 5-7 dakika kadar çırpın. Krem şanti iyice koyulaşınca çırpmayı bırakıp kaseyi buzdolabına koyun.
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yarım su bardağı ertilmiş Sana Margarin'i, 1 bardak süt, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve kek karışımını tepsiye dökün. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin, tepside soğumasını bekleyin. Bir su bardağı yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin, başka bir tesiye alın. Yuvarlaklardan artan kek parçalarını elinizle ya da doğrayıcıyla ufalayın.
Buzdolabında beklemekte olan krem şantiden 1'er kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine, bombeli bir şekilde yerleştirin ve teker teker ufalanmış kek parçalarına bulayın. Keklerin tamamı hazır olunca bir süre buzdolabında bekletin ve servis edin.

Püf Noktası

Kek malzemelerinin tamamı oda sıcaklığında, krem şantiyi hazırlayacağınız süt ise mutlaka soğuk olmalı. Krem şanti buzdolabında bekledikten sonra içine küçük çikolata parçaları katabilirsiniz. Krem şanti yerine puding de kullanabilirsiniz. Keki kalıptan çıkarmak için, kalıpta ılınmasını bekleyin. Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılır. Tamamen soğumasını da beklemeyin. Bu kez de kek kalıbında nemlenme olur ve kekiniz yine dağılır. Değişik boyutlarda bardaklarla çeşitli büyüklüklerde kekler de hazırlayabilirsiniz. Ya da tek bir büyük yuvarlak kek tabanı üzerine tüm krem şantiyi koyup, üzerini kek kırıntılarıyla kapatmanız da mümkün.

Krem şantili kakaolu kek, her lokmasında ayrı bir lezzet sunan, görünümüyle de göz dolduran bir tatlı. Hazırlaması son derece basit olan bu kek, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. Siz de bu tarifi deneyerek, tatlı menünüzü zenginleştirebilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve krem şantili kakaolu kekin muhteşem tadına varın!

Editör: Haber Merkezi