Tatlı yapımında yeni bir soluk: Unsuz revani. Bu tarif, irmik ve yoğurdu bir araya getirerek tatlı severlere sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Evinizde hafif ve lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Unsuz revani tarifimiz, her yudumunda sizi mutlulukla buluşturacak.

Glutensiz diyet yapanlar için mükemmel bir tatlı seçeneği: Unsuz revani. Bu rehber, adım adım nasıl yapılacağını anlatıyor.

Unsuz Revani Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi 4 malzemeyle dünyanın en iyi kurabiyesini yapın: 15 dakika Pudra Şekerli Kurabiye tarifi

şerbet için;

3.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Unsuz Revani Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
Karışımı buzdolabında 2 saat dinlendirin, ara ara karıştırarak irmiğin şişmesini sağlayın.
Dinlenen harcı yağlanmış fırın kabına (ince seviyorsanız geniş bir tepsi veya büyük bir borcam, daha kabarmış olsun isterseniz yuvarlak veya kare borcam) döküp eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin (tepseyi hafifçe yağlamayı unutmayın).
Tatlı pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbet sıcak olarak tatlıya dökülecektir.
Bir tencereye şeker ve suyu koyun. Kaynamaya başladığında limon suyu damlatarak kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Fırından çıkan tatlıya sıcakken sıcak şerbeti dökün.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Unsuz revani tarifi ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın. Bu sağlıklı ve lezzetli tarif, hem glutensiz diyet yapanların hem de tatlı düşkünlerinin gözdesi olacak. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tarifi deneme zamanı!

Editör: Haber Merkezi