Fındıklı kurabiye, kısa sürede hazırlayıp servis edebileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, özellikle ani gelen misafirler için idealdir. Ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyenin sırlarını keşfedin.

Eğer "Misafire ne yapsam?" diye düşünüyorsanız, fındıklı kurabiye en güzel cevap olabilir. Bu tarif sayesinde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapabilirsiniz.

Fındıklı kurabiye tarifi, mutfakta harikalar yaratmanız için ihtiyacınız olan tek şey olabilir. Bu basit ve lezzetli tarifle, sofralarınızı renklendirebilir ve tüm ev halkını mutlu edebilirsiniz.

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Antakya mutfağının eşsiz mezesi: Patlıcanlı Mütebbel tarifi Antakya mutfağının eşsiz mezesi: Patlıcanlı Mütebbel tarifi

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye, hem pratik yapımı hem de enfes tadıyla sofralarınızın yıldızı olmaya adaydır. Bu kolay tarif, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde size eşlik edecek. Hazırlaması hızlı ve basit olan fındıklı kurabiye ile sevdiklerinizi şımartın ve onlara unutulmaz anlar yaşatın!

Editör: Haber Merkezi