Anadolu’nun geleneksel lezzetini evde yapmaya ne dersiniz? Közlenmiş biber turşusu yapmanın püf noktalarını sizin için derledik.

Anadolu'nun eşsiz lezzetleri arasında yer alan kırmızı köz biber konservesi ile kışa hazır mısınız? Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi ve püf noktaları! Sağlıklı ve lezzetli bir kış geçirmeniz için ideal.

Közlenmiş biber turşusu yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Uzmanlardan aldığımız önerilerle size harika bir rehber hazırladık. İşte tarifi...
 

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

5 kilo büyük boy kırmızı (kapya) biber
2,5 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı sızma zeytin yağı
Yarım çay bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı esmer şeker
2 baş sarımsak
1 demet maydanoz

YAPILIŞI

İlk olarak biberleri yıkayın ve kurulayın. Yakınlarınızda taş fırın var ise kırmızı biberleri tepsiye koyun ve fırına verin.

Evdeki fırında yapacaksanız fırının ayarınız ızgara ayarına getirin.

Biberleri tepsiye yerleştirin ve biberlerin her iki tarafını 20 dakika közleyin. 

Daha sonra yıkadığınız sarımsak ve maydanozu ince doğrayın.

Maydanozun saplarını da kullanın.

Közlenen biberleri fırından çıkarır çıkarmaz bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını iyice kapatın.

Böylece kabukları daha iyi çıkacaktır.

Biberlerin kabuklarını sıyırdıktan sonra 2 parmak kalınlığında dilimleyin.

Bir kapta sirke, limon ve zeytinyağını birleştirin. 

Cam kavanoz kullanmaya dikkat edin. Cam kavanozlarını kaynar su içinde 5 dakika sterilize edin. 

Bayatlamayan Kurabiye mucizesi: Uzun süre taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bayatlamayan Kurabiye mucizesi: Uzun süre taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Daha sonra kavanozların en altına maydanoz saplarından birazını koyun, onun üzerine köz biberlerden birazını ekleyin, ardından sarımsak ve maydanoz en üste gelecek şekilde yerleştirin.

Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Karanlık bir ortamda saklayın. 10-15 gün sonra tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Kaynak: Yasemin.com