Evinizin sıcaklığında, ekonomik ve pratik bir lezzet arayışındaysanız, sütlü irmik tatlısı tam size göre. İşte adım adım lezzetli bir tatlı yapmanın sırları!

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

Tatlı krizleriniz için en güzel çözüm ev yapımı sütlü irmik tatlısından geçiyor. Bu basit tarifle tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz.

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan sütlü irmik tatlısını evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte lezzetiyle sizi büyüleyecek tarifimiz!

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Ev yapımı sütlü irmik tatlısı tarifiyle mutfakta geçireceğiniz zaman, hem eğlenceli hem de son derece lezzetli sonuçlarla taçlanacak. Bu kolay ve ekonomik tarifle, tatlı sofralarınızı zenginleştirecek, misafirlerinizi ve ailenizi memnun edeceksiniz. Deneyin ve bu lezzetli tatlıyla kış akşamlarınıza sıcacık bir dokunuş katın! Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi