Misafir sofralarını süsleyen, hafif yanık tadıyla damakları şenlendiren kazandibi tarifini merak edenler için işte detaylar. Evde kazandibi yapımının püf noktalarını keşfedin.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından kazandibi, hafifliği ve lezzetiyle bilinir. Bu basit tarif ile evde kendi kazandibinizi yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve adımlar.

Kazandibi, sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahiptir. Yanık tadıyla farklı bir deneyim sunan bu tatlıyı evde yapmaya ne dersiniz? İşte kolay ve lezzetli bir kazandibi tarifi.

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Kazandibi tarifimizi denediniz mi? Yaptığınız kazandibilerin fotoğraflarını ve bu tatlıyla ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca, kazandibinizde yaptığınız özel dokunuşlar varsa, onları da paylaşarak diğer okuyucularımızla ilham paylaşın. Her türlü fikir ve önerinizi duymak için sabırsızlanıyoruz!

Editör: Haber Merkezi