Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Kayseri'nin meşhur ketesini diğer yörelerden ayıran en önemli özellik içli olmasıdır. Hamurun içinde yağda kavrulmuş un bulunmaktadır.

Malzeme Listesi

Hamuru İçin;

1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket toz maya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
göz kararı un

İç Harcı İçin;

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Arasına Sürmek İçin;
1 paket Sana Margarin
4 yemek kaşığı tahin

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı çörekotu

Hazırlanışı

Öncelikle un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Ardından karışımınıza yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

İçi için; un, yağ ve tuzu tavada kavurup kenarda bekletin.

Yoğurdunuz hamuru 6 eşit bezeye bölün ve parçaları beze yapın. Bezeleri açabildiğiniz kadar açın ve arasına eritilmiş Sana Margarin sürün. Sana Margarin'i ve tahini sürdükten sonra bezeleri katlayın. Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra katlamış olduğunuz hamurları 20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurları yarım cm kalınlığında açın ve 9 kare olacak şekilde kesin. Aralarına hazırladığınız iç harcından koyup bohça gibi katlayın ve ters çevirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Kayseri'nin geleneksel lezzeti içli kete, sadece yöresinde değil, ülke genelinde de bilinen ve sevilen bir tat. Bu eşsiz tarif ile evinizde Kayseri'nin meşhur ketesini yapabilir, sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz. Hazırlaması kolay ve son derece lezzetli olan içli kete, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi