Evde mısır ekmeği yapmak isteyenler için ideal bir tarif! Uzun süre bayatlamayan bu ekmek, lezzeti ve pratikliğiyle her öğünde yanınızda olacak.

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, bu tarifle çok daha dayanıklı! Günlerce bayatlamayan bu ekmek tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın.

Mısır ekmeği, pratik malzemelerle evde nasıl yapılır? Uzun süre taze kalan bu ekmek tarifi, tüm yemeklerinizle mükemmel uyum sağlayacak.

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı su

TARİF

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Lezzetine doyum olmayan Katmer tarifi Bildiğiniz tüm tarifleri unutun: Lezzetine doyum olmayan Katmer tarifi

Su hariç bütün malzemeleri karıştırın.
Azar azar su ekleyin.
Fırın tepsinizi iyice yağlayın. Harcı içine alın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttukan sonra servis edin.

Günlerce bayatlamayan mısır ekmeği, Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden biridir ve bu tarif ile artık evinizde de bu lezzeti yaşayabilirsiniz. Tazeliğini uzun süre koruması, bu ekmeği özellikle pratik ve ekonomik kılar. Deneyin ve bu geleneksel lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi