Kendi mozzarella peynirinizi yaparak gurme bir deneyim yaşamaya hazır olun. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, peynir yapmanın tadını çıkarın.

Ev yapımı mozzarella ile yemeklerinize taze bir dokunuş katın. Bu adım adım rehber, mükemmel mozzarella yapmanın sırlarını açığa çıkarıyor.

İtalyan lezzetlerine bayılanlar için evde mozzarella yapımı artık çok kolay! Bu tarifle, kendi mutfaklarınızda lezzetli peynirler yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

5 kg çiğ inek sütü
1 tatlı kaşığı limon tuzu (sitrik asit)
2 tatlı kaşığı peynir mayası

TARİF

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Sütü geniş bir tencereye alın. Limon tuzunu bir bardak soğuk su içinde eritin ve süte ekleyip karıştırın.
Sütü ocağa alın ve ortalama 35 dereceye kadar ısıtın.
Bir bardak soğuk suyun içine 2 tatlı kaşığı peynir mayasını dökün. İdeal sıcaklığa (ılık) ulaşan sütün içine mayalı suyu boşaltın ve 20-30 saniye boyunca karıştırıp sütün altını kapatın. Sütün fazla ısınmamasına çok dikkat edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika mayalanması için kenara alın.
Tencerenin kapağını açtığınızda sütün kesilmiş olduğunu göreceksiniz. Uzun bir bıçak yardımıyla süt kesiğini uzunlamasına ve enlemesine kesin.
Süzgeci plastik kabın içine yerleştirin. Süt kesiklerini kevgir ile süzgecin içine alın. Süzgeci dairesel hareketlerle sallayarak kesiğin içindeki suyun plastik kabın içine akmasını sağlayın. Kesiğin içindeki suyun tamamına yakını çıktığında plastik kabın içine süzülen suyu tencereye geri aktarın. Ve tencereyi tekrardan ocağa alın.
Isıttığınız (ortalama 80 derece) peynir altı suyunun içine az önce süzdüğünüz süt kesiğini atın. 40-45 sn bekleyin ve kesiği kevgir yardımıyla alın. İki elinizi kullanarak hafiften yoğurun. Sonra tekrardan suyun içine atıp aynı işlemi tekrarlayın. 3-4 tekrardan sonra süt kesiğinin mozzarella peynirine dönüştüğünü ve sünmeye başladığını göreceksiniz. Peyniriniz pürüzsüz bir kıvam alana kadar sıcak suyun içine atın, 30-40 saniye bekletin ve yoğurun.
Pürüzsüz bir hale gelen mozzarellanızı sıcak suyun içinden alın, elinizde yuvarlayarak top şekli verin ve direk soğuk suyun içine atın. Soğuk su ısındığı için yumuşak kıvamda olan peynirinizi aniden soğutur ve peynirin katılaşmasını sağlar.

Evde mozzarella peyniri yapmak, bu basit tarifle artık hayal değil gerçek! Taze, lezzetli ve tamamen doğal mozzarella'nızla, yemeklerinizi İtalyan lezzetleriyle süsleyin. Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve bu eşsiz deneyimi sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi