Evde yapabileceğiniz pastane kalitesinde poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif ile yumuşacık, mis kokulu poğaçalar kahvaltılarınızın yıldızı olacak.

Pastane poğaçasının o eşsiz lezzetini ve yumuşaklığını evinizde de yaşamak mümkün. Ev yapımı poğaça tarifiyle kahvaltılarınızı taçlandırın.

Yumuşak ve lezzetli poğaçalar yapmak sandığınızdan daha kolay. Evde pastane tadında poğaça yapımının püf noktalarını bu tarifte bulabilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Evde pastane kalitesinde poğaça yapmak artık hayal değil. Bu kolay ve lezzetli tarifi uygulayarak, kahvaltılarınıza eşsiz bir tat katın. Yumuşacık, lezzetli poğaçalarınızla sevdiklerinizi şımartın ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi