Islama köfte, özel biberli ve yağlı et suyuyla zenginleştirilmiş ekmekleri ve lezzetli köftesiyle gerçek bir Adapazarı klasiği. Peki, evde aynı lezzeti nasıl yakalayabilirsiniz? İşte cevabı...

Adapazarı'nın damak çatlatan lezzeti ıslama köfteyi artık evinizin rahatlığında yapabilirsiniz. Islama köfte, hem lezzetiyle hem de yumuşacık dokusuyla favoriniz olacak. İşte adım adım tarifi...

ISLAMA KÖFTE MALZEMELERİ

Köftesi için:

500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim ekmek
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Servisi için:

12 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz

ISLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?

Köfte için olan ekmekleri süte batırıp çıkarın ve parçalayın.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Soğanı rendeleyin.

Diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp macun kıvamına gelene dek iyice yoğurun.

Köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp mümkünse 1 gece, değilse 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

Köfteyi yapacağınız zaman et suyunu ısıtın.

İçine tuzu ekleyin.

Tereyağını tavada eritin.

Kırmızı toz biberi ekleyip hızla karıştırın.

Sosu tavadan et suyuna aktarın ve hepsini iyice karıştırın.

Ellerinizi yağlayıp köftelere şekil verin.

Köftelerinizi ızgarada ya da tavada pişirin.

Ekmekleri salçalı sosa batırıp çıkarın ve ızgaraya ya da tavaya ekmeklerin yanına yerleştirin.

Ekmeklerin her iki tarafını da kızartın.

Kızarmış ekmeklerden iki tanesini tabağın altına yerleştirin.

Üzerine pişen köfteleri koyun.

Ekmeklerden ikisini yeniden sosa batırıp köftelerin üzerine yerleştirin.

Sıcak sıcak servis yapın.

MasterChef'in parlayan yıldızlarından ıslama köfteyi keşfetmeye ne dersiniz? Adapazarı'nın coğrafi işaret almış bu özel lezzetini, evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Anahtar kelimelerimizde geçen püf noktaları ve adımları takip ederek, köftenin meşhur yumuşacık dokusunu ve eşsiz lezzetini yakalayın. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu yöresel lezzeti sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi