Akçaabat köftesi, Trabzon'un lezzet haritasında özel bir yere sahip. Bu geleneksel tarif, hem pratik hem de her lokmada ağızda dağılan bir kıvama sahip. Evinizde profesyonel bir köfte yapımına hazırsanız, başlayalım!

Akçaabat Köfte Tarifi

Malzemeleri

1 buçuk kilo yağsız dana kıyma

300 gram iç yağı

6 diş sarımsak

300 gram bayat ekmek

Yarım çay bardağı maden suyu

Tuz

Akçaabat Köfte Nasıl Yapılır?

MasterChef'te büyük sürpriz: Ayşe Ekiz elendi! MasterChef'te büyük sürpriz: Ayşe Ekiz elendi!

Kıyma ve yağı kıyma makinesinde çektirin.

Ekmek ve soyduğunuz sarımsakları kıymaya ekleyerek bir kez daha makinede çektirin.

Malzemenizi mermer bir tezgahın üzerinde 15 dakika kadar eze eze yoğurun.

Tam kıvamına gelme aşamasında köftenin yumuşak olması için yarım çay bardağı sade maden suyu ekleyin

2-3 dakika daha böyle yoğurduktan sonra kıvama geldiğini anlamak için yoğurulan malzemeden bir topak koparın.

Koparttığınız topak tel tel olmuş ise harcınız kıvama gelmiş demektir.

Bir kasenin içine bir miktar su alarak elinizi hafif ıslatıp harcınızdan avuç içini dolduracak büyüklükte parçalar alın.

Elinizde hafif yuvarlayıp yassı bir şekil verin.

Köfteleri birkaç saat önce yapıp streçleyerek dolapta dinlendirin.

Daha sonra mümkünse mangalda ya da tava veya fırında 180 derecede pişirin.

Ev yapımı Akçaabat köftesi tarifiyle, Trabzon'un ünlü lezzetini kendi mutfaklarınıza taşıyın. Bu tarif sayesinde, her bir köfte lokmasında doğunun mistik havasını ve lezzetlerini hissedeceksiniz. Bu özel tarifle misafirlerinizi etkilemeye ve lezzet yolculuğunuzda yeni bir sayfa açmaya hazır olun. Deneyin, tadın ve lezzet dolu anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!