Kahvaltılarınızı zenginleştirecek ve misafirlerinizi etkileyecek bir tarif mi arıyorsunuz? Hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. İşte adım adım kolay poğaça yapımı!

Hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça, evde yapabileceğiniz en yumuşak ve lezzetli kahvaltılık. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak poğaçalar yapabilirsiniz. Başlayalım!

Elma ve tarçının muhteşem buluşması: Kolay Kurabiye tarifi Elma ve tarçının muhteşem buluşması: Kolay Kurabiye tarifi

Poğaça yapımı hiç bu kadar lezzetli ve kolay olmamıştı! İkili mayalama tekniğiyle, hem mayalı hem kabartma tozlu poğaçalarınız tam kıvamında olacak. İşte size mükemmel poğaça tarifi!

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

125 g tereyağ (oda sıcaklığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu (15g)
5,5-6 su bardağı (600 g civarı) un

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu döküp, güzelce karıştırın.
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
Daha sonra dilediğiniz iç harç ile doldurup şekil verip tepsiye dizin.
Tepsi mayası için 10-15 dakika kadar tekrar bekletin. (Ben yarısını sade beyaz peynirli, yarısını kaşar karışık yaptım).
Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal ile şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu hem mayalı hem kabartma tozlu poğaça tarifi, evde kolayca harika sonuçlar elde etmenizi sağlayacak. Yumuşak, kabarık ve lezzetli poğaçalar ile kahvaltılarınızı veya çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!