Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Tereyağlı Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz kakaolu ıslak kurabiye, tüm aile bireylerinin favorisi olmaya aday. Bu basit tarifi adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenek: Kakaolu ıslak kurabiye. Şerbeti ile dillere destan bu lezzeti evinizde deneyin ve farkı hissedin.

Kakaonun o büyüleyici tadını kurabiye formunda sunan kakaolu ıslak kurabiye tarifimizle tanışın. Basit malzemeler ve kolay adımlarla unutulmaz tatlar yaratın.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 - 3 su bardağı un

şerbet için;

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

süslemek için;

hindistan cevizi
antep fıstığı

Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın. Kaynayana kadar pişirin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamur için yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar eleyerek ilave edin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 18-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğuk şerbete batırın ve alt üst çevirip çıkararak servis tabağına alın.

Kakaolu ıslak kurabiye tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürün. Bu lezzetli tarifi deneyin ve tatlı anlarınıza tat katın. Hem kolay hem de enfes bu tarifle, tüm tatlı severlerin gönlünü fethedeceksiniz. Afiyet olsun!