Klasik börek tariflerinden sıkıldıysanız, içi pofuduk ve dışı çıtır olan peynirli gül böreği tam size göre. Bu kolay tarif, sevdiklerinizi mutlu etmenizi sağlayacak.

Çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık içiyle peynirli gül börek, kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Bu tarif ile evde kolayca çıtır börekler yapabilirsiniz.

Peynirli gül börek, pratik malzemelerle hazırlanan ve her zaman büyük beğeni toplayan bir lezzet. Bu lezzetli börek tarifi ile misafirlerinizi şımartın.

Saniyeler içinde hazır: Kaşarlı ve Yufkasız Börek tarifi Saniyeler içinde hazır: Kaşarlı ve Yufkasız Börek tarifi

MALZEMELER

5 adet yufka
1 şişe soda
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

200 gram süzme peynir
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

1. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Bir kaba sodayı koyun ve sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
3. İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Börek için: Bir yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürün ve fırça yardımıyla dağıtın.
5. İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde sürün.
6. Yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkaya gül şekli verin. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
7. Etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.

Peynirli gül börek, hem pratik hem de lezzetli bir tarif ile sofralarınızı şenlendirecek. Çıtır dışı ve pofuduk içiyle, bu börek kahvaltılarda ve çay saatlerinde beğeni toplayacak. Tarifi deneyin, çıtır lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi