Tereyağının eşsiz lezzetiyle harmanlanan un kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmez tatları arasında yer alır. İşte, ağızda dağılan un kurabiyesi yapmanın tüm detayları...

Un kurabiyesi tarifi, basit malzemelerle muhteşem sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu tarif ile mükemmel kıvamda, her zaman lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz.

Evde un kurabiyesi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu adımları takip ederek, tereyağlı ve nefis kurabiyeleri hemen hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
3,5 su bardağı un
Üzeri için bir miktar pudra şekeri

Hazırlanışı

Öncelikle tereyağını dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Oda sıcaklığına gelen tereyağını deri bir kaba koyun.
Tereyağının üzerine 1 çay bardağı pudra şekerini ilave edin.
Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karıştırma işlemi tamamlanınca karışımın içine 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
Daha sonra 3,5 su bardağı unu karışıma yavaş yavaş ve eleyerek ekleyin.
Tüm malzemeleri özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Karışımı ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurmanız önemli.
Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya ayırın. Bu parçaları teker teker uzun rulo hâline gelecek şekilde yuvarlayın.
Şekil verdiğiniz ruloları bıçak yardımıyla yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında kesin. Hamurlara üzerine çatal yardımıyla hafifçe bastırarak şekil verin. Yuvarlak veya yarım ay şekli de verilebilir.
Kalıpla şekil vermek isterseniz hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve istediğiniz şekilde kesin.
Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın.
Fırın tepsine yağlı kağıt serin ve 2-3 parmak kalınlığında kestiğiniz hamur parçalarını tepsiye dizin. Bu işlem sırasında hamurların birbirine yapışmaması için aralarında biraz boşluk bırakın.
Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına yerleştirin.
Kurabiyelerin üzeri iyice kızarana kadar aşağı yukarı 20-25 dakika kadar hamurunuzu pişirin. Kurabiyelerin yanmamasına özen gösterin.
Pişme işlemi tamamlandıktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeler iyice soğuyana kadar bekleyin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine bolca pudra şekeri ilave ettikten sonra onları sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Efsane Açma tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez Efsane Açma tarifi: Bu lezzete kimse hayır diyemez

Un kurabiyesi, çay saatlerinde ya da herhangi bir zaman diliminde keyifle tüketebileceğiniz, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif sayesinde, tereyağının hafif aroması ve kurabiyenin yumuşacık dokusu ile damaklarınız şenlenecek. Tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi