Davetlerinizde fark yaratmak istiyorsanız, şerbetli irmik tatlısı tam size göre. Bu lezzetli ve pratik tarif, misafirlerinizin damağında unutulmaz izler bırakacak. Hem kolay hem de enfes bu tatlıyı keşfedin.

Tatlı krizleriniz için ideal bir çözüm olan şerbetli irmik tatlısı, sadece birkaç malzeme ile hazırlanabilir. Süngerimsi kıvamıyla dikkat çeken bu tatlı, çay saatlerinizin de yıldızı olacak.

Şerbetli irmik tatlısı, herkes tarafından sevilen geleneksel bir lezzettir. Bu basit tarif ile evinizde kolayca yapabilir, lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Şerbetiyle enfes bir uyum sağlayan irmik, bu tatlıda başrolde.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt

Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Şerbetli irmik tatlısı tarifi ile evinizde kolayca süngerimsi ve lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Bu tarif, misafirlerinizi etkilemek ve özel günlerinizde farklı bir tat sunmak için mükemmel bir seçenektir. Malzemelerinizi hazırlayın, tarifimizi uygulayın ve bu enfes tatlı ile damakları şenlendirin. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi