İftar sofralarınız için farklı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, haşhaşlı revani tam size göre. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Adım adım anlatımıyla haşhaşlı revaninin püf noktalarını keşfedin ve sofralarınıza renk katın.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve iftar sofralarınızı şenlendirmek için mükemmel bir seçenek: Haşhaşlı revani. Bu tarif, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı. İşte, adım adım haşhaşlı revani yapımı...

Haşhaşlı revani, lezzetiyle iftar sofralarının yıldızı olmaya aday. Bu tatlı, hem pratik hem de muhteşem lezzetiyle iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz haşhaşlı revani tarifi ve tüyoları...

Haşhaşlı revani tarifi

Malzemeler

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı mavi haşhaş
1 çay bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Üzeri için:

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

Haşhaşlı revanisine şerbeti hazırlayarak başlayın.

Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara alın.

Tatlınızın keki için yumurta ve şekeri derin kasede çırpın.

Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Üzerine haşhaş, un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin.

Son olarak kekinizi tepsiye alın ve fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Kekiniz pişince dilimleyin ve üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Üzeri için krem şanti ve sütü bir kasede çırpın. Daha sonra revani tatlınızı krem şanti ile süsleyip servis edin.

Ramazan ayının ruhuna uygun, lezzetli ve pratik bir tatlı olan haşhaşlı revani, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde, tatlı ihtiyacınızı ev yapımı ve sağlıklı bir seçenekle karşılayabilirsiniz. Hazırlaması kolay, lezzetiyle doyumsuz bu tatlı, herkes tarafından sevilecek. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi