Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan içli köfteyi evinizde yapmaya ne dersiniz? Adım adım bu leziz tarifi uygulayarak, damak zevkinize hitap eden enfes içli köfteler hazırlayabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve püf noktaları!

Ev yapımı içli köfteyle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun! Bu detaylı rehber ile içli köftenin inceliklerini öğrenerek, herkesi mest edecek lezzetler yaratabilirsiniz. Malzemeler, tarif ve daha fazlası için okumaya devam edin.

İçli köfte, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan, yapımı ise bir o kadar özen isteyen bir lezzet. Bu rehberde, içli köfte yapmanın püf noktalarını, malzemelerini ve adım adım tarifini bulacaksınız. Başlayalım mı?

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

MALZEMELERİ

Dışı için;

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su

İçi için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Soğanları ince ince doğrayın. Sıvı yağı tavaya alın ve doğranan soğanları ilave edip pembe rengini alana dek kavurun. Ardından kıyma ilave edin ve suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Salça da ekleyip üç dakika daha kavurduktan sonra biraz su ilave edin. Baharat, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edin ve ocağın altını kapatın.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatın. Suyu çekildiğinde irmik salça baharatlar tuz ekleyip 15 dakika kadar azar azar suyu eklenip iyice yoğurun. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmaması gerekir.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp baş parmak ile ara ara su alarak içi ince bir şekilde açın. İçi koyun ve yukarı doğru limon şeklinde uzatın. Diğer malzemelere de aynı işlemi uygulayın. Ardından içli köfteleri kızgın bir bardak sıvı yağda kızartın.

Artık içli köfte yapmanın tüm sırlarını biliyorsunuz. Bu tarifi adım adım takip ederek, evde lezzetli içli köfteler hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, pratik yapmak mükemmelleştirir; bu yüzden tarifi dilediğiniz kadar deneyin ve kendi lezzet dokunuşlarınızı ekleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi