Kalburabastı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri. Ceviz ve şerbetin mükemmel uyumu ile sofralarınıza tatlı bir hava katacak bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Hazır mısınız bu lezzetli maceraya?

Şerbetli tatlıları sevenler buraya! Evde kıyır kıyır bir Kalburabastı yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, geleneksel tatlar arayanlar için ideal. Hem yapımı pratik hem de sonuçta sizi bekleyen lezzet muazzam!

Evinizde yeni tatlar denemek istiyorsanız, cevizli ve şerbetli bir lezzet bombası olan Kalburabastı tam size göre. Bu yazıda, mükemmel kıyır kıyırlığı nasıl yakalayacağınızı adım adım anlatacağız.

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

Malzemeler

10 dakikada pratik kurabiye tarifi! 4 malzeme ile Kozalak Kurabiye nasıl yapılır? 10 dakikada pratik kurabiye tarifi! 4 malzeme ile Kozalak Kurabiye nasıl yapılır?

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Hamuru için;

150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu(karbonatı aktifleştirmek için)
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Süslemek için;

Toz fıstık

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

Hazırlanışı

Şerbeti için; 3 su bardağı su ve şeker uygun bir tencereye alınıp kaynatılıp limon eklenip 15 dk kısık ateşte pişirilip soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına alınan tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, bir yumurta ve vanilya karıştırılıp irmik, kabartma tozu aktifleştirilmiş karbonat ve kontrollü un eklenerek yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp fotoğrafta gösterdiğim gibi açılıp içine iri cevizler yerleştirilip kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 35 dakika pişirilip ilk sıcağı çıkan tatlılara iyice soğuyup buz gibi olan şerbet gezdirilir.
2 saat dinlendirilip toz fıstıkla süslenip servis edilir.

Kıyır kıyır Kalburabastı tarifiyle, evinizde geleneksel bir tatlı deneyimi yaşamaya hazır olun. Bu rehberde öğrendiklerinizle, hem ailenize hem de misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Tarif için gerekli malzemeler, yapılış aşamaları ve püf noktalarını sizlerle paylaştık. Şimdi sıra sizde; deneyin ve bu eşsiz tatlıyla herkesi şaşırtın!