Elmalı turta, tatlı severlerin vazgeçilmezidir. Tarçın ve elmanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, çay saatlerinize yeni bir soluk getirecek. Adım adım bu lezzeti keşfedin!

Sonbahar esintilerini mutfağınıza taşıyacak bir lezzet arayışındaysanız, tarçınlı elmalı turta tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, tatlı bir başarıya imza atın.

Evinizi tarçın kokusuyla dolduracak ve damaklarda unutulmaz izler bırakacak bir elmalı turta yapmaya hazır mısınız? İşte, adımlarıyla kolay ve enfes bir tarif!

ELMALI TURTA MALZEMELERİ

250 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 Adet orta büyüklükte yumurta
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için pudra şekeri

İç Malzeme;

4-5 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz

ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?

Pudra şekeri hariç tüm kuru malzemeleri oda sıcaklığında olan tereyağına ekleyip, unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Bir parçasını donması için buzluğa koyalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına elimizle yayarak turtamızın tabanını oluşturalım.

Kabuğunu soyduğumuz elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak genişçe bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Çekilmiş cevizlerimizi ekleyerek, tart tabanımızın üzerine yayalım.

Dondurucuda sertleşen hamuru rendeyle tartımızın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim.

Bu kolay ve lezzetli elmalı turta tarifi ile çay saatleriniz artık daha da özel. Tarçın ve elmanın mükemmel uyumu, her ısırıkta size sonbaharın sıcaklığını ve huzurunu hissettirecek. Evinizi bu muhteşem kokularla doldurmak ve sevdiklerinizle unutulmaz anlar paylaşmak için daha ne bekliyorsunuz? Şimdi mutfakta sihirli anların zamanı!

Editör: Haber Merkezi