Tatlı yapımında pratiklik ve lezzet arayanlar için etimek tatlısı, mükemmel bir seçim. Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı ihtiyacınızı hafif bir şekilde karşılayacak.

Etimek tatlısı, hafif lezzetiyle herkesin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, özellikle misafir sofralarınız için harika bir alternatif olacak. İşte adım adım etimek tatlısı tarifi...

Lezzetli bir tatlı yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Etimek tatlısı ile hem zamandan tasarruf edin hem de tatlı ihtiyacınızı hafif bir şekilde giderebilirsiniz. İşte pratik etimek tatlısı tarifimiz...

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
Ardından şekeri ilave edin.
Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Editör: Haber Merkezi