Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Şerbetli tatlılar denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan kadayıf dolması, aslında evde yapması sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım kadayıf dolması tarifi!

Tatlı bir mola vermek isteyenlere özel, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ceviz ve fındık aromalı kadayıf dolması tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Misafirlerinizi ağırlarken ya da kendinize lezzetli bir tatlı yapmak istediğinizde, bu kadayıf dolması tarifi tam size göre. Hem pratik hem de muhteşem bir tat garantisi veriyoruz.

MALZEMELER

300 gram taze tel kadayıf
1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım paket vanilya

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20dk kaynatıyoruz.
Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.
Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız.
Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz.
Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.
Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.
Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.
Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.
3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.
Ilık olarak servis ediyoruz.

Bu eşsiz kadayıf dolması tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz. Deneyen herkesin bayıldığı bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi