Fırında pişirilen sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte adım adım evde fırın sütlaç yapmanın sırları...

Her lokmasında Anadolu'nun derin tarihini hissedeceğiniz fırın sütlaç, toprak kapların sıcaklığıyla mutfaklarınıza konuk oluyor. İşte pratik ve lezzetli bir fırın sütlaç tarifi.

Fırın sütlaç, Türk tatlı kültürünün en önemli simgelerinden. Bu klasik lezzeti evde yapmanın püf noktaları ve en iyi tarifiyle karşınızdayız.

MALZEMELER

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

TARİF

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Fırında sütlaç yapmanın inceliklerini bu tarif ile keşfettiniz. Artık geleneksel lezzetlerimizden biri olan fırın sütlaç, mutfaklarınızda yeni favoriniz olacak. Bu kolay ve lezzetli tarif ile ailecek keyifli anlar geçirebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi