Kaymaklı ekmek kadayıfı, iftar sofralarınıza hem tatlı hem de nostaljik bir dokunuş katacak. Bu kolay tarif ile herkesi mest edin.

İftara özel bir lezzet arıyorsanız, kaymaklı ekmek kadayıfı tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile tatlı bir finale hazır olun.

Ramazan akşamlarınızı tatlandıracak kaymaklı ekmek kadayıfı, hem pratik hem de muhteşem lezzetiyle favoriniz olacak. İşte muhteşem tarifimiz...

MALZEMELER

Hamuru için:

3 Yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

3 bardak su
2 damla limon
3 bardak şeker

Arasına:

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Yarım kilo kaymak

TARİF

Yumurtaları iyice çırpın.
Şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
Fırını 170 derecede ısıtın ve hamuru 20 dakika kadar pişirin.
Pişen tatlıyı bir köşede bekletin.
Şerbeti için malzemeleri tencerede pişirin.
Keki ortadan enlemesine bölün ve ayrı ayrı şerbetleyin.
Aralarına kaymak sürün ve kapatın.
 

Editör: Haber Merkezi