Ev yapımı pankeklerle kahvaltılar artık daha keyifli! İster hafta sonu ister günlük, bu yumuşacık pankek tarifi ile her zaman lezzetli anlar yaratabilirsiniz.

Ailece kahvaltıların vazgeçilmezi olacak yumuşacık pankekler için ihtiyacınız olan her şey burada. Bu tarif ile pankek yapmak hem kolay hem de çok lezzetli!

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

Yumuşacık ve kabarık pankeklerle güne başlamaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay pankek yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

YUMUŞACIK PANKEK TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

Sıvı yağ

Servis önerisi:

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

YUMUŞACIK PANKEK YAPILIŞI

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.

Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.

Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.

Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.

Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.

1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim.

Diğer taraflarını da pişirelim.

Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.

Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Bu basit ve lezzetli yumuşacık pankek tarifiyle, kahvaltıları bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay adımları takip ederek, herkesi mutfağa çeken o harika pankekleri yapın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi