Yufkasız tava böreği, evde az malzeme ile büyük lezzetler yaratmanın en iyi yolunu sunuyor. Kaşar peyniri ile zenginleştirilmiş bu tarifi keşfedin ve mutfakta fark yaratın.

Tava böreği ile mutfakta yeni bir dönem başlıyor. Yufkasız ve pratik bu tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay ve her damak zevkine uygun.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz yufkasız tava böreği ile tanışın. Bu adım adım tarif, mutfakta harikalar yaratmanız için gereken her şeyi sunuyor.

Yufkasız Tava Böreği

Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler denemeyi sevenler için yufkasız tava böreği, hem ekonomik hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Kaşar peynirinin lezzetiyle birleşen bu çıtır börek, sofralarınızı şenlendirecek. İşte, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz yufkasız tava böreği tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler

3 adet yumurta
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kase beyaz peynir (150 gr)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Arası İçin:

Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır? Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır?

4-5 dilim kaşar peyniri

Pişirmek İçin:

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Patatesin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patatesi suyunu sıkarak bir kenara alın.
Maydanozu ince ince kıyın. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları ve yoğurdu çırpın.
Un, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyerek karışıma iyice yedirin.
Rendelenmiş patates, doğranmış biberler, maydanoz ve ezilmiş beyaz peyniri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Hazırladığınız börek harcının yarısını tavaya dökün ve düzeltin.
Kaşar peyniri dilimlerini harcın üzerine yerleştirin ve kalan harcı üzerine dökerek düzleyin.
Tavanın kapağını kapatarak böreği kısık ateşte pişirin. Altı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Bu hızlı ve pratik yufkasız tava böreği tarifiyle, ansızın gelen misafirlerinize veya aile üyelerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Hem ekonomik hem de doyurucu olan bu börek, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanıza olanak tanıyacak.

Yufkasız tava böreği tarifi ile mutfakta yeni lezzetlerin kapılarını aralayın. Pratik, ekonomik ve çıtır çıtır bu börek, kaşar peynirinin lezzeti ile damaklarda unutulmaz izler bırakacak. Tarifi deneyin ve sofralarınızı bu muhteşem lezzetle şenlendirin. Afiyet olsun!