Ev yapımı browni kurabiye ile çay saatlerinizi daha da özel kılın. Bu kolay tarifle, herkesin bayılacağı lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz.

Çikolata ve kurabiye tutkunları için ideal bir tarif: Browni kurabiye. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile lezzet dolu anlar sizi bekliyor.

Browni kurabiye, hem pratik hem de enfes bir tatlı seçeneği. Bu basit tarifle, evinizde pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz.

Browni Kurabiye Tarifi

Malzemeler 

-125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)

-1 çay bardağı pudra şekeri

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 paket vanilya ve kabartma tozu

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

-4 yemek kaşığı kakao

-3 - 3,5 su bardağı un (unu öncelikle 3 su bardağı kullanın, az gelirse ilave edersiniz.)

-1 adet yumurta

Şerbeti için malzemeler:

-2 çay bardağı su

-2 çay bardağı toz şeker

Browni Kurabiye Tarifi 

 1- Browni kurabiyeyi hazırlamak isteyenler öncelikle işe şerbeti hazırlamakla başlamalıdırlar. Buna göre küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım. Ardından ocağa alalım. Şerbet malzemeleri kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutalım. Son olarak ocağın altını kapatalım ve şerbeti ılımaya bırakalım.

2- Kurabiye hamurunu yoğurmaya geçelim. Bunun için yoğurma kabı içerisine tereyağı, un, kakao, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştıralım. Ele yapışmayacak derecede bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

3- Kurabiyeleri şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serelim. Sonra hamurdan parçalar alarak yuvarlak şekil verelim ve ardından tepsiye dizelim. Aynı işlem bütün hamur için yapılır.

4- Bu aşamada browni kurabiyelerimizi önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında 10 dakika süreyle pişirelim.

5- Son adımda ise kurabiyeleri şerbet ile buluşturalım. Kurabiyeler pişip ilk sıcaklıkları gidince ılınmış şekilde olan şerbet içerisine kurabiyeleri batırıp çıkaralım. En sonunda ise üzerlerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servise alabilirsiniz. 

Browni Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları

- Kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.

- Unu eklerken kontrollü olmak önemlidir. Hamur kulak mememi kıvamında olmalıdır. Böylelikle daha güzel bir kurabiye yapmak mümkün olur. 

- Pişirme süresi 10 dakika kadar yeterlidir. Fazla pişirip de kurabiyeyi sertleştirmeyin.

Bu browni kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Her lokmada çikolatanın yoğun lezzetini hissedeceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tüm ailenizin ve arkadaşlarınızın beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi