Evde tatlı bir sürpriz yapmak isteyenler için portakallı kurabiye, misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyecek enfes bir seçenek. Portakalın ferahlatıcı aroması ve çikolatanın tatlı dokunuşu ile bu kurabiye, herkesin favorisi olmaya aday.

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlar, buraya! Portakallı kurabiye, çikolata ve portakalın muhteşem uyumuyla tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunuyor. Bu basit tarifi deneyerek, tatlı repertuarınıza eşsiz bir lezzet ekleyin.

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak istiyorsanız, portakallı kurabiye tam size göre. Bu tarif ile çay saatlerinizi renklendirecek, ağızda eriyen enfes kurabiyeler yapabilirsiniz. Portakal ve çikolatanın eşsiz buluşmasıyla, sofralarınız şenlenecek.

Portakallı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

3 adet portakal
1 tane büyük boy yumurta
125 gr tereyağı yada margarin
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudraşekeri
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4.5 .5 su bardağı un (Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ununuzun kalitesine göre değişebilir)
80 gram sütlü çikolata

Portakallı Kurabiye Tarifi

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alıp karıştıralım azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru bir kenarda bekletelim.
2 tane portakalı zar gibi ince olacak şekilde dilimleyelim.
Bir peçete ya da temiz bir havlunun içerisinde portakalların suyunu bastırarak alalım yoksa kurabiyeler sulanır.
Kurabiye hamurunu merdane ile açarak inceltelim.
Su bardağı ile bastırıp şekiller çıkartalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım suyu alınmış portakallı dilimlerini her bir kurabiyenin üzerine koyup hafifçe bastırarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğuyunca eritilmiş çikolataya batırıp çıkartalım.
Çikolata tamamen donunca servis edelim. 

Portakallı kurabiye tarifi ile çay saatlerinize tatlı bir dokunuş katın. Bu kolay ve lezzetli tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Portakalın ferahlatıcı aroması ve çikolatanın tatlı dokunuşuyla hazırlanan bu kurabiyeler, kahvaltılarınızın ve tatlı molalarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi