Evde reçel yapmanın verdiği huzur ve lezzet başka hiçbir şeyde yok. Bugün sizlerle paylaşacağımız kabuksuz portakal reçeli tarifi ile kahvaltılarınızı taçlandırın. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu reçeli yapmak çok kolay.

Portakal reçelinin en lezzetli haliyle tanışmaya ne dersiniz? Kabuksuz ve acısız, tam kıvamında bir portakal reçeli yapımını adım adım sizlere anlatıyoruz. Bu tarif, kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olacak.

Kahvaltı sofralarınıza renk ve lezzet katacak kabuksuz portakal reçeli yapımı için ihtiyacınız olan her şeyi bu yazıda bulacaksınız. Ev yapımı reçelin farkını bu tarifle keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun.

Malzemeler

İzmir Bombası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte tadı damaklarda kalacak tarif İzmir Bombası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte tadı damaklarda kalacak tarif

3 adet portakal
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ limon suyu

Tarifi

Portakalları yıkadıktan kabuğunu rendeliyoruz. Acılık vermesin diye beyaz kısmını incecik soyuyoruz. Rendelediğimiz portakal kabuklarını atmak yerine kek gibi tariflerde kullanmak için ayırabilirsiniz. Reçelimizde kullanmayacağız.
Bütün olarak portakalları tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kadar kaynatıyoruz. Suyunu süzüp soğuk suya tutuyoruz.
Su ve şekeri başka bir tencereye koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ediyoruz.
Süzdüğümüz portakalları ortadan ikiye ayırıyoruz ve orta kısmındaki beyaz kısmı çıkartıyoruz. Küp şeklinde doğradıktan sonra koyulaşan şerbete ekliyoruz.
Tahta kaşık ile dibinin tutmaması için karıştırıyoruz. Köpükleri kevgir ile temizliyoruz.
Portakallar şeffaflaşıp kıvamı yeterince koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp ılıklaşmasını bekliyoruz. Ilıklaştıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz.
Kavanozun üst kısmında yarım boşluk bırakıyoruz ve yeni bir kavanoz kapağı ile reçel kavanozunun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz.
Serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır.

Kabuksuz portakal reçeli, kış aylarında sofralarınızı tatlandıracak, ev yapımının verdiği doğallık ve lezzetle kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, ev yapımı reçelin farkını hissedin. Sağlıklı ve lezzetli kahvaltıların yeni sırrı kabuksuz portakal reçeli ile tanışın. Afiyet olsun!