Soğuk akşamların vazgeçilmez lezzeti çorbalar, şimdi dört kaşık çorbası ile farklı bir boyut kazanıyor. Mercimek, bulgur, pirinç ve yoğurtun muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, sofralarınıza yeni bir tat katıyor.

Evinizdeki dört temel malzeme ile hazırlayabileceğiniz dört kaşık çorbası, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Bu tarifi deneyerek, çorba menünüze enfes bir alternatif ekleyebilirsiniz.

Akşam yemeği öncesi içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, dört kaşık çorbası tam size göre. Bu rehberle, adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarife sahip olacaksınız.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
5 su bardağı su

Terbiyesi için;

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane

TARİF

Bakliyatları yıkayın ardından su ile birlikte tencereye alarak haşlayın.
Bir kapta terbiyesi için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın. Un ilave edin ve terbiyesini hazırlayın.
Haşlanan bakliyatların suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi açın.
Terbiyeyi çorbaya ilave edin ve kesilmemesi için tam kaynatmadan pişmeye bırakın.
Soğanları ince yemeklik doğrayın.
Yağları tavaya ekleyin, doğradığınız soğanları ilave ederek pişirin.
Baharatları ilave edin ve çorba içerisine koyun.
Sıcak servis edin.

Dört kaşık çorbası tarifi ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve klasik çorbalara lezzetli bir alternatif sunun. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu çorba, soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi