Hanımağa çorbası, erişte, nohut ve mercimekten oluşan sağlıklı ve lezzetli bir çorbadır. Bu çorba tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. İşte hanımağa çorbası nasıl yapılır?

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Besleyici aynı zamanda son derece lezzetli olan Hanımağa çorbası içi dolu olmasıyla herkes tarafından çok seviliyor. Daha önce hiç bilmeyenler için hanımağa çorbasına dair tüm bilinmeyenleri sizler için araştırdık. Peki Hanımağa çorbası nasıl yapılır? 

Sağlıklı ve besleyici bir çorba arıyorsanız, hanımağa çorbası tam size göre. Erişte, nohut ve mercimekten oluşan bu çorba, hem doyurucu hem de lezzetli. Hanımağa çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim.

Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi