Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde görev yapan Yozgat’ın Şefaatli İlçesi eski Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ile İlçe Müftüsü Ferit Bilgin arasında yaşanan ve çözüm bulunamayan çatışma, gündemdeki yerini koruyor.  

Bursa coşkuyu ruhuna uygun kutladı Bursa coşkuyu ruhuna uygun kutladı

İddialara göre, Kaymakam Günlü, Cuma günleri kendisini karşılaması için Müftü Bilgin’e talimat verdi. Bu talimatı yerine getirmeyen Bilgin hakkında soruşturma açıldı.

Diyanet-Sen çatışmayı doğruladı
Bürgün Gazetesi’nde Amida Haber kaynak gösterilerek yapılan haberde Çınar İlçesi’nde ortaya çıkan bu sorun, amir-memur ilişkisini gözler önüne sererken, kamuoyunun ve Diyanet camiasının dikkatini çekti. Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, kaymakam ve müftü arasındaki bu gerilimi doğrulayarak, olayın halkın da dikkatini çektiğini belirtti.

Açılan Soruşturma ve Çatışmanın sebebi
İlçe Müftüsü Bilgin, Cuma vaazları sırasında Kaymakam Günlü’yü karşılamadığı gerekçesiyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı.

İddiaya göre, Kaymakam Günlü, Müftü Bilgin’e “Cuma günleri vaaz yapma, beni karşıla; köye git beni bekle” şeklinde talimatlar verdi. Bu talimatlara uymayan Müftü Bilgin hakkında soruşturma başlatıldı. Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Evsen, bu durumu; “Kaymakamın bu talebi ve ardından gelen soruşturma, görev aksamasına ve toplumda rahatsızlığa neden oldu,” şeklinde yorumladı.

Toplumun Tepkisi ve Müftüye Desteği
Evsen, halkın, müftüyle çatışma halinde olan bir amire sıcak bakmayacağını vurgulayarak, “Halk saygı gösterir, lakin sevgi göstermez. Din adamına olan sevgisi, tüm kamu personeline gösterdiği sevgiden farklıdır,” dedi. Evsen ayrıca, toplumun, din adamlarına yapılan saygısız tavrı kaydedeceğini ve gerektiğinde bu tavırlara sert cevaplar vereceğini ifade etti.

Kaymakam’ın tavrı bölgede tepkiye neden oldu
Öte yandan, Evsen, Müftü Bilgin’in insani sıkıntılarına vurgu yaptı ve kaymakamın bu durum karşısındaki tavırlarını eleştirdi. “Müftü beyin hak etmediği şeyler olduğuna şehadet ederim,” diyerek, bu duruma tepkisini ortaya koydu. Evsen, Müftü Bilgin’in tayininin kendi talebi doğrultusunda başka bir ilçeye yazılmışken, kaymakamın yeni bir girişimle rapora yönelik işlem başlatmasını anlamakta güçlük çektiğini belirtti.


Devletin Makamı ve Toplumla İlişkiler
Evsen, devletin makamının kavga yeri değil, halk için çalışma yeri olduğunu vurgulayarak, kaymakamın, ihtirasları için çaba sarf etmeyeceğine, bu işleri nasıl düzeltebileceği üzerine kafa yormalıdır dedi. “Kaymakam, yaptığı yanlışlardan geri dönmeli, bir daha da hata yapmamak için çevresine danışmalıdır,” şeklinde devam etti.

Yozgat’ın Şefaatli İlçesi’nde görev yaptı
Yozgat’ın Şefaatli İlçesi’nde görev kaymakam olarak görev yapan Fatih Günlü, burada da bazı iddialarla gündeme gelmişti.

Günlü’nün, Şefaatli Belediye Başkanı Müjdat Karaca’nın makam otomobiline trafik cezası kestirdiği ve bunun yanı sıra kaymakamlığın tadilatı sırasında Atatürk büstünün üzerine gelişi güzel bıraktırdığı inşaat atıkları ile gündeme gelmişti.

Editör: Haber Merkezi