Nar ekşisi, limon ve taze baharatlarla hazırlanan Nar Ekşili Kısır tarifi, özellikle yaz aylarında sofralarınıza eşlik edecek ferahlatıcı bir meze sunar. İşte adım adım nar ekşili kısır yapmanın püf noktaları.

Eğer sofralarınıza farklı ve sağlıklı bir tat katmak istiyorsanız, Nar Ekşili Kısır ideal bir tercih. Bulgur, nar ekşisi ve limonun mükemmel uyumu ile bu meze, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Nar ekşili kısır, öğünlerinize eşlik edecek sağlıklı ve lezzetli bir meze olarak öne çıkıyor. Bu kolay tarif, nar ekşisi ve limonun verdiği benzersiz tadıyla, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Nar Ekşili Kısır Tarifi

Malzemeler

2 Su Bardağı Ince Bulgur
1 Adet Orta Boy Soğan
1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 çay Kaşığı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Salça
1/2 çay Bardağı Nar Ekşisi
1/2 Adet Limon Suyu
1-2 Dal Maydanoz
1-2 Yaprak Marul

Nar Ekşili Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

Dışı çıtır içi yumuşacık: Bu börek herkesi mest edecek Dışı çıtır içi yumuşacık: Bu börek herkesi mest edecek

Öncelikle ince bulguru uygun geniş bir kaba alalım. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyip harmanlayalım. Bulgurların üzerini çok hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip kabın üzerini kapatalım.
Bulgurlar şişerken bir tavada ince doğranmış soğanı yağ ile kavuralım. Rengi pembeleşince salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kalan yarım tatlı kaşığı tuzu ve pul biberi de soğan salça karışımına ekleyip karıştıralım. Salçanın kokusu çıkınca altını kapatalım.
Diğer kapta şişen bulgurları önce alt üst karıştıralım. Daha sonra soğan salça karışımını ekleyelim. Tüm bulgurların rengi kırmızıya dönene dek karıştıralım.
Karışım ılıyınca ince doğradığımız yeşillikleri, nar ekşisi ve limonu da ekleyip son kez karıştıralım. Kısırımız servise hazır.

Nar Ekşili Kısır, hem sağlıklı malzemeleri hem de benzersiz lezzeti ile her sofranın gözdesi olmaya aday. Nar ekşisi ve limonun ferahlatıcı etkisi, kısırı daha da özel bir tat haline getiriyor. Deneyin ve bu enfes mezenin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi